Ga naar de navigatie Ga naar de content Ga naar de footer

Wat kost een heftruck?

Voordat u besluit zich te verdiepen in een heftruck, is het wel zo prettig om te weten waar u financieel aan toe bent. Wat een heftruck kost is afhankelijk van vele factoren. Het belangrijkste is dat u een heftruck aanschaft dat past bij uw bedrijf, werkzaamheden en doelen.

Er zijn ongelofelijk veel verschillende uitvoeringen, varianten en prijsklassen. Wat de prijs maakt bespreekt Hendrikse Machines hieronder.

Hefvermogen

Een van de grootste factoren die invloed hebben op wat een heftruck kost, is het hefvermogen. Dit is het gewicht dat een heftruck op een veilige manier omhoog kan tillen. Hoe groter de capaciteit, des te duurder het vaak wordt. De standaard heftrucks die u vaak in het magazijn ziet, kunnen geregeld tot 3.000 kg aan hefvermogen beschikken.

Tegenwoordig zijn er ook specifieke zware heftrucks met een hefvermogen tot 48 ton. Vaak geschikt voor het tillen van enorme containers. Bij Hendrikse Machines richten wij ons op de magazijn en terrein heftrucks.

Hefhoogte

Hoe hoog de vorken / lepels / mast van een heftruck kunnen, hebben ook invloed op de prijs. Heel simpel gezegd: hoe hoger de hefhoogte, des te hoger de prijs. De hefhoogte wordt bepaald vanaf de vloer tot de bovenkant van de vorken. Hefhoogtes kunnen per type heftruck verschillend zijn. Magazijnheftrucks vindt u geregeld tot een hoogte van 7 meter.

Aandrijving: elektrisch, LPG of diesel

In het algemeen bestaan er heftrucks met 3 verschillende aandrijvingen:

  • Elektrische heftruck: geschikt voor magazijnen en terreinen. Stil en zuinig.
  • Diesel heftruck: dit zijn vaak zwaardere uitvoeringen met meer hefvermogen, geschikt voor buitenterreinen. De diesel heftruck is tevens verboden in gesloten magazijnen.
  • LPG heftruck: aangedreven op gas

Afhankelijk van het vermogen en de hefhoogte, komt het toch vaak voor dat de diesel varianten prijziger zijn dan bijvoorbeeld de elektrische. Diesel heftrucks beschikken over meer power en hefvermogen, wat weer invloed heeft op de prijs.

Het is dus van belang om te weten waar u de heftruck voor gaat gebruiken. Lees daarom snel verder.

Werkzaamheden

We gooiden dit onderwerp net al even op. De werkzaamheden zijn van belang. Ze bepalen niet zo zeer de kosten van een heftruck, maar wel uw keuze voor een heftruck. En daarmee heeft het toch weer invloed op de prijs.

Typische werkzaamheden met een heftruck zijn onder andere:

  • Orderpicking in magazijnen
  • Laden en lossen op bedrijventerreinen

Bent u met uw werkzaamheden uitsluitend binnen aan het werk? Dan is de elektrische heftruck een goede keus. Deze heeft geen uitstoot en werkt vrijwel geluidloos. Bovendien kunt u deze heftruck ook combineren met buitenactiviteiten.

Bent u uitsluitend op buitenterreinen aan het werk en mag de heftruck over veel power beschikken? Overweeg dan een diesel heftruck om aan te schaffen.

Merk

Een inkoppertje, maar het merk heeft uiteraard invloed op de prijs. Binnen de wereld van heftrucks bestaan er vele merken. Onder andere:

  • Toyota
  • Jungheinrich
  • Still
  • Hyster
  • Yale
  • Doosan
  • Linde
  • Clark

Een ieder kan een voorkeur hebben voor een specifiek merk. Hendrikse Machines durft te zeggen dat ieder merk in het bovenstaande rijtje betrouwbaar is. Wij voeren met onze nieuwe heftrucks het merk Doosan. Waarom? Vanwege de betrouwbare kwaliteit, robuustheid én de aantrekkelijke prijs-kwaliteit verhouding. Met een Doosan heftruck kunt u in de meeste gevallen voordelig uit zijn!

Wat een volledig nieuwe heftruck kost? Bij Hendrikse Machines vaak al voor €17.000. Een gebruikte heftruck? Afhankelijk van het gebruik, jaarbouw en andere factoren vind u vaak een exemplaar vanaf €6.000.

Bouwjaar

Heel logisch, een oudere heftruck zal waarschijnlijk minder waard zijn dan een nieuw gebouwde. Een heftruck uit 2002 kost u minder dan een heftruck uit 2019. Kies uw heftruck daarom goed uit en ga na wat voor u vereist is. Het geeft namelijk ook indirect aan wat de kwaliteit van de heftruck is.

Overige factoren

Zijn we nog andere factoren vergeten wat invloed heeft op wat een heftruck kost? Ongetwijfeld. Denk bijvoorbeeld aan de capaciteit van een accu bij een elektrische heftruck, de cabine, het formaat, het onderhoud, de type vork en banden. Ga zo maar door. Wilt u alles weten over heftrucks? Dan zijn dit interessante punten om te bespreken met bedrijven die heftrucks aanbieden.

Weten wat Hendrikse Machines voor u kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Informatie aanvragen